Maamme energia, ooppera, bcdc energia, lähienergialiitto, strategisen tutkimuksen neuvosto

”Maamme energia -ooppera käy energiakeskustelua musiikin ja huumorin avulla. Lisäksi ohjelmaan kuuluu vauhdikkaita, asiapitoisia esityksiä energian ihmeellisestä maailmasta.” (Lähienergialiitto ry)

Uusi suomalainen Maamme energia -oopperateos käy läpi Suomen energiapolitiikkaa 1970-luvulta nykyhetkeen ja luo edelleen katseen tulevaisuuteen, 2050-luvulle saakka.

Tunnin mittainen teos esittelee energiapolitiikan keskeiset hahmot, niiden väliset suhteet ja vaikuttimet asiapohjalta taiteen keinoin.

Maamme energia -kirjaan perustuvan energiaoopperan libreton on luonut Rosa Meriläinen ja sen on säveltänyt Mikko Helenius. Rooleissa ovat Petri Bäckström (tenori), Ann-Marie Heino (mezzosopraano), Reetta Ristimäki (sopraano) ja Oskari Nokso-Koivisto (baritoni). Oopperan ohjaa Ville Saukkonen.

Prologin energiakysymykset johdattavat oopperaan

BCDC Energia esittää yhdessä muiden STN-hankkeiden kanssa ensi-illassa puolen tunnin oopperaan johdattelevan prologin, joka pureutuu ajankohtaisiin energiakysymyksiin. Oopperaesitykseen kuuluu myös energia-aiheisia debatteja tutkimus- ja yritysmaailman sekä politiikan huippujen; Sitran johtaja Mari Pantsarin sekä kansanedustajan ja SDP:n varapuheenjohtajan Ville Skinnarin keskustelemina.

 

Oopperan ensi-ilta on 17.5.2018 klo 18.30 Savoy-teatterissa, os. Kasarmikatu 46-48, Helsinki. Esitys prologeineen kestää noin klo 20.20 saakka.

Yksittäiset liput kannattaa hankkia lippu.fi:stä, Savoy-teatterista tai Lippupisteen toimipisteistä. Kysy lippupakettitarjoukset Lähienergialiiton toiminnanjohtaja Tapio Tuomelta.

Lue lisää Lähienergialiiton sivuilta: https://www.lahienergia.org/tapahtumat/maamme-energia-ooppera/

Maamme energia -oopperan esittelyvideo

 

Lisätietoja

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(a)lahienergia.org
p. 040-568 7351

Aiheeseen liittyviä artikkeleita