Tapahtuma tuo yhteen tutkimusmaailman, poliittiset päätöksentekijät sekä tutkitusta tiedosta kiinnostuneet kansalaiset.

BCDC Energia -tutkimushanke osallistuu Rakkaudesta tieteeseen -tapahtumaan ystävänpäivänä 14.2. Finlandia-talossa Helsingissä. Tänä vuonna tapahtuma rakentuu kahden ajankohtaisen rinnakkaisteeman ympärille:

  1. Turvallinen, joustava ja uudistuva yhteiskunta
  2. Täysivaltainen kestävä kansalaisuus

Tapahtuma koostuu tutkijoiden ja muiden asiantuntijoiden, päättäjien sekä yleisön ratkaisuriihikeskusteluista sekä tutustumisesta ja toiminnasta juliste- ja aktiviteettialueilla.

BCDC Energia luo katseen energiajärjestelmän muutokseen

BCDC Energian asiantuntija, Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) johtava tutkija Marita Laukkanen alustaa aiheesta Miten energianhallinnan tulisi muuttua (PDF). Puheenvuoro kuuluu 1. teemaan ja on yksi ratkaisuriihen ”Miten Suomesta tulee luonnonvarojen ja energian viisaan käytön mallimaa” seitsemästä tietoiskusta. Energia-aiheinen ratkaisuriihi aloittaa päivän ensimmäisenä klo 9:15 ja päättyy klo 10:30. energiajärjestelmä, bcdc energia, rakkaudesta tieteeseen, energiamurros, stnMukana keskustelemassa ovat mm. ministeri Kimmo Tiilikainen, CEO Joni Hautojärvi Norilsk Nickeliltä ja johtaja Mari Pantsar Sitrasta. Ratkaisuriihen moderaattorina toimii Kirsi Heikel.

BCDC osallistuu tapahtumaan energiajärjestelmän muutoksen ratkaisuja esittelevällä julisteella. Ständillä on mahdollisuus jututtaa myös BCDC-tutkijoita. 

  • Juliste: Onnistuneilla kehitysaskelilla energiajärjestelmän muutokseen (Lataa PDF)

Nappaa standilta mukaasi lisäksi ”Opi energiasanastoa 5 minuutissa” -flyer (Lataa PDF).

Tervetuloa tutustumaan BCDC-tutkimushankkeen tutkimustuloksiin ja innovaatioihin tapahtuman aktiviteettialueella. Esittelyssä ja testattavana energiasääennuste ja uusiutuvien tuotanto-kulutuslaskuri. Pysähdy tutustumaan myös BCDC Keep On Talking -videopodcasteihin.

Tilaisuuden järjestää Suomen Akatemian yhteydessä toimiva Strategisen tutkimuksen neuvosto, jonka hankkeet etsivät ratkaisuja suuriin yhteiskunnallisesti merkittäviin ilmiöihin.

Ilmoittautuminen: https://www.academyevents.fi/Default.aspx?tabid=3279&id=2605.
Paikkoja rajoitetusti.

Ohjelma ja muuta lisätietoa: http://www.aka.fi/fi/strategisen-tutkimuksen-rahoitus2/ajankohtaista/2018/rakkaudesta-tieteeseen-2018/
Ratkaisuriiheä voi seurata suorana lähetyksenä samasta osoitteesta.

 

Katso päivän tietoiskut ja keskustelut videotallenteilta

Teema 1: Turvallinen, joustava ja uudistuva yhteiskunta
* Miten Suomesta tulee luonnonvarojen ja energian viisaan käytön mallimaa (0:00:00-1:33:00)
STN18 Marita Laukkanen: Miten energianhallinnan tulisi muuttua

Kaikki päivän tallenteet Stretegisen tutkimuksen -sivuilta—>

 

Aiheeseen liittyviä artikkeleita