BCDC Energian tarinan juuri ilmestyneessä 11. osassa tutkimusjohtaja, professori Rauli Svento esittää energiamurroksen ja -arjen ytimestä nousevan kysymyksen ”Minkälaisilla pannuilla ja milloin kahveja keitellään tai ruokia valmistetaan tulevaisuudessa? Ja jatkaa yleisemmin ”Minkälaisia kulutusprofiileja kysyntäjousto meiltä kuluttajilta parhaiten toimiessaan edellyttää?” rauli svento, bcdc energian tarina, bcdc energia, oulun yliopiston kauppakorkeakoulu, strateginen tutkimus, stn, sventon kahvipannu, maria kopsakangas-savolainen, energiasääennuste, kysyntäjousto

Kysymysten jälkeen Svento johdattaa lukijan syvemmälle kysyntäjouston tutkimusmaailmaan ja käy teemaa läpi niin järjestelmän, yhteisöjen kuin kuluttajienkin tasolla.

BCDC-tutkimusjohtaja kytkee kysyntäjouston ja energia-arjen muutoksen hauskasti mediajutun typoon, Evi-mummonsa 20 litran kahvipannuun ja lopulta myös Maria Kopsakangas-Savolaisen Suomen ympäristökeskus SYKEn ja Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun yhteiseen energiatalouden professuuriin tenuroinnin johdosta lahjaksi saamaan BCDC-kahvimukiin.

BCDC Energian tarinan 11. osa: Sventon kahvipannu ja Kopsakangas-Savolaisen kahvimuki ->

Lue BCDC Energian tarinan kaikki osat ->

Aiheeseen liittyviä artikkeleita