BCDC Markkinat -tiimi on saanut vahvistusta Agricultural and Resource Economics -ohjelmasta University of Californiasta, Davisista. Ludi Wang on aloittanut BCDC-hankkeen tutkijana ja tohtorikoulutettavana Suomen ympäristökeskuksessa (SYKE) syyskuun alussa. Toinen vastikään BCDC:ssä aloittanut on Oulun yliopiston kauppakorkeakoulusta (OYKKK) taloustieteen maisteriksi juuri valmistunut Jouni Räihä, joka on työskennellyt tiimissä tutkimusassistenttina kesäkuusta alkaen.

Ludi Wang kertoo Oulussa suoritettavien neljän kuukauden opintojen tavoitteistaan: ”Haluaisin tutustua sähkömarkkinoihin ja Pohjoismaiden tilanteeseen. Haluaisin oppia myös yleisemmin tutkimustyöstä Suomessa: mistä voin esimerkiksi kerätä dataa. Lisäksi olisi mukava löytää inspiraatiota jatkotutkimuksiin.”

Jouni Räihä ja Ludi Wang osallistuivat BCDC Energian virtuaalivoimalademojen suunnitteluun VPP-työpajassa Oulussa 30. syyskuuta. Kuva: Kaisa IkonenBCDC:n ohella Ludi nostaa esiin myös toisen SYKE:n hankkeen: ”Tykkään ruoasta ihan arkimielessä, mutta myös tutkimusaiheena. Olen innoissani SYKE:n hankkeesta, jossa kehitetään kestävää ruokajärjestelmää.”

Jouni Räihä osallistuu tukilämmitysjärjestelmätutkimukseen sekä edistää myös muutoin tulevaa tutkimusta. ”Tutkimuksen painopiste on kuluttajien tekemissä lämmitysjärjestelmävalinnoissa.  Yleisemmin tutkin kuluttajien valmiutta osallistua aktiivisemmin hajautettuun tuotantoon. Opitut asiat voivat edesauttaa energiajärjestelmän tehokkuuden ja joustavuuden lisääntymiseen tähtäävien toimenpiteiden suunnittelua”, hän toteaa.

Jouni kokee, että BCDC-hanke on jo tähän mennessä tuottanut todella paljon mielenkiintoista analysoitavaa. ”Kyseisten asioiden tasokkaalla analyysillä on reaalista merkitystä. BCDC:n tutkimuksessa on paljon huomioitavia asioita ja siihen tarvitaan laaja kirjo eri alojen osaamista. Näiden yhdisteleminen ja yhteisössä toimiminen on sekä haasteellista että hyvin palkitsevaa”, hän jatkaa.

Jouni Räihä ja Ludi Wang osallistuivat BCDC:n virtuaalivoimalademojen suunnitteluun VPP-työpajassa Oulussa 30. syyskuuta. Kuva: Kaisa Ikonen

Aiheeseen liittyviä artikkeleita