Tammi-helmikuun taitteessa strategisen tutkimuksen ohjelmajohtajien järjestämässä Tiede kohtaa vaalit -keskustelusarjassa tutkittu tieto rikastaa vaalikevään 2019 teemoja, ja huipentuu Ratkaisuja tieteestä -vuosikonferenssiin helmikuun puolessa välissä 14.2. 

tiede kohtaa vaalit, marita laukkanen, bcdc energia, ilmastonmuutosTutkimusmaailman huippuasiantuntijat sekä poliittiset päätöksentekijät kohtaavat neljässä temaattisessa keskustelutilaisuudessa Helsingissä 30.1.–8.2. Tilaisuuksien otsikoina ovat Osallistuminen ja maahanmuutto, Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen karit ja kapeikot, Työ ja osaaminen tulevaisuudessa sekä Ilmastonmuutos selviytymiskysymyksenä.

BCDC Energian asiantuntija ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen johtava tutkija Marita Laukkanen osallistuu Ilmastonmuutos selviytymiskysymyksenä -keskustelutilaisuuteen Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 3; Hki) perjantaina 8.2. kello 15.00–17.00. Tilaisuus on seurattavissa suorana lähetyksenä.

Tiedekulman lavalle 8. helmikuuta kutsutut poliitikot ja tutkijat käyvät omien näkökulmiensa pohjalta keskustelua siitä, mitä täytyy ja mitä voidaan tehdä seuraavien kysymysten ratkaisemiseksi

  • Miten murros kohti hiilineutraaliutta voidaan saavuttaa?
  • Miten Suomi varautuu kohtaamaan ilmastonmuutoksen aiheuttamia äkillisiä muutoksia taloudessa ja turvallisuudessa?

Laukkasen lisäksi keskustelijoina ovat professorit Janne Hukkinen ja Veli-Pekka Tynkkynen Helsingin yliopistosta, professori Pami Aalto Tampereen yliopistosta sekä vihreiden Emma Kari, vasemmistoliiton Mai Kivelä, SDP:n Sanna Marin ja keskustan Kimmo Tiilikainen. Tilaisuuden moderaattorina toimii MustReadin toimituspäällikkö Hanna Säntti.

Tiede kohtaa vaalit -keskustelusarja Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen vastuualueen sivuilla

BCDC Energia mukana myös Ratkaisuja tieteestä -vuosikonferenssissa Finlandia-talolla 14.2.
Seuraa uutisointia!

Kuva: Elements5 Digital from Pexels

Aiheeseen liittyviä artikkeleita