BCDC Keep on Talking -sarjan Featurette-osissa BCDC Energia -hankkeen tutkijat jalkautuvat kotitalouksiin ja uusiutuvan energian tuotantolaitoksiin jututtamaan energiakansalaisia ja alan asiantuntijoita. Sarjan video- ja audiojulkaisut avaavat uusiutuvan energiantuotannon – auringon ja tuulen – markkinoille tulon haasteita ja aiheeseen liittyviä tutkimuskysymyksiä.

Kotiautomaatiolla kohti aktiivista energiakansalaisuutta

Kuuntele täältä → 

BCDC Keep on Talking Featurette-sarjan kolmannessa osassa tohtorikoulutettava Sanna Tuomela astuu iiläisiin Nybackan ja Kaiston koteihin juttelemaan energiankulutuksen ohjausjärjestelmään liittyneistä odotuksista sekä järjestelmän käytöstä. Tuomela pohtii asukkaiden kanssa ohjausjärjestelmän aikaansaamaa energiankulutuksen, mutta myös laajempaa asenteiden ja käyttäytymisen muutosta kohti aktiivista energiakansalaisuutta.

Perheet hyödyntävät Iisisti energinen -hankkeen puitteissa käyttöönsä ottamaa järjestelmää luovasti ja valikoivasti. Järjestelmä on tuonut taloudellista säästöä, mutta vastaa myös muuten kotitalouksien ympäristöarvoihin.

Videolla taloustieteen emeritusprofessori Rauli Svento kertoo myös, miten tehty kotiautomaatiotutkimus kytkeytyy BCDC Energia -hankkeen päämääriin ja muuhun uusiutuvan energian käyttöä koskevaan tutkimukseen.

Lisätietoa videolla esitetyistä tutkimustuloksista täältä → 

Tekstitetty englanniksi. / English Subtitles.

Katso kaikki Keep on Talking -sarjan videojulkaisut BCDC:n sivulta → 

Aiheeseen liittyviä artikkeleita