BCDC Markkinat

BCDC Markkinat-tiimi koostuu kolmen eri organisaation – Suomen ympäristökeskuksen, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen – ekonomisteista. Tiimi tarkastelee laajalla otteella markkinamekanismeja, jotka edesauttavat vaihtelevan uusiutuvan energian potentiaalin hyödyntämiseen ja kustannustehokkaaseen integrointiin osaksi energiajärjestelmää.

Lue lisää →

BCDC ICT

Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications CWC -yksikön professori Matti Latva-ahon ja tohtori Ari Poutun johtaman BCDC ICT -tiimin päämäärä on suunnitella mahdollisimman hyvin toimiva ICT-teknologinen ratkaisu, joka sallii kuluttajien osallistumisen sähkömarkkinoille. Haasteena on rakentaa luotettava sähköjärjestelmä, joka yhdistää laajamittaisesti uusiutuvia energialähteitä ja suuren määrän hajautettua pienen mittakaavan tuotantoa.

Lue lisää →

BCDC Sää

BCDC Energia -hankkeessa Ilmatieteen laitoksen tutkijat keskittyvät paikallisiin, lyhyen tähtäimen sääennusteisiin. Yhä tarkentuvien ennusteiden tarkoituksena on tukea uusiutuvia luonnonvaroja – aurinkoa- ja tuulta – hyödyntävää energiantuotantoa.

Lue lisää →

BCDC Pilvilaskenta

BCDC Pilvilaskenta -tiimiä vetää professori Jussi Kangasharju. Hänen lisäkseen Helsingin yliopiston Tietojenkäsittelytieteen laitoksella työskentelevässä tutkimusryhmässä ovat mukana tutkijatohtori Suzan Bayhan sekä tohtorikoulutettavat Nitinder Mohan ja Pengyuan Zhou pääasiassa hajautetun laskennan puolella. Käyttäjän ja pilven välisen kommunikaation puolella toimii tohtorikoulutettava Otto Waltari.

Lue lisää →

BCDC Vuorovaikutus

Tietojohtaminen ja vuorovaikutus -tutkimusryhmässä tutkitaan ja tuetaan BCDC Energia -tutkimusyhteisön vuorovaikutuksellisia menestystekijöitä ja osaamispääoman kehittymistä. Tavoitteena on hankkeen vaikuttavuuden takaaminen. Tutkimus toteutetaan Oulun yliopiston humanistisen tiedekunnan Informaatiotutkimuksen ja viestinnän yksikössä. Tutkimusprofessori Maija-Leena Huotarin vetämässä tiimissä työskentelevät tohtorikoulutettava Anna Suorsa sekä tohtorikoulutettava ja viestinnän suunnittelija Kaisu Innanen ja projektitutkija Kaisa Ikonen.

Lue lisää →